Ceaiul, rețeta zilnică pentru starea de bine în sezonul rece

De când zilele sunt tot mai scurte și mai friguroase, o mare parte din timp ni-l petrecem înăuntru. Ce-i drept, ne zboară din când în când mintea la vară și la soare, însă încercăm să ne bucurăm cât mai mult de fiecare zi. Mai ales că acum e vremea perfectă pentru poveștil la ceai, jocuri de societate, șosete groase și pături pufoase, asortate la o carte bună...

Recunoaștem, ceaiul e partea noastră preferată din acest scenariu boem, mai ales că are și beneficii minunate asupra dispoziției și tonusului, simțitor afectate de variațiile de temperatură și de schimbările de program din această perioadă a anului.

Iată 3 motive pentru care ar trebui să includeți acum ceaiul în ritualul vostru de zi cu zi:

Dimineți mai energice

Dimineața poate fi dificil să găsiți resursele necesare pentru o nouă zi, însă o ceașcă fierbinte de ceai negru aromat vă va binedispune repede.

Țintiți sus și alegeți o infuzie de Darjeeling, un ceai clasic indian fin și deosebit de apreciat. Este puțin condimentat, puțin floral, puțin citric - are un gust cu adevărat memorabil. Vă revigorează cu delicatețe și nu este deloc astringent, ba chiar e indicat să îl savurați simplu, fără zahăr. La micul dejun, poate fi însoțit de minune cu câțiva biscuiți din ovăz integral sau cu turtă dulce.

Un ceai negru aromatizat este de asemenea o idee bună pentru un start tonic. Ginger Citrus este o astfel de varietate: ceai negru vietnamez cu bucăți picante de ghimbir și portocală, cu un conținut moderat de cofeină. Acest ceai luptă cu stresul cotidian, decongestionează căile respiratorii și vă face să vă simțiți mai ușori. Savurați-l fierbinte și de ce nu, adaugați și un strop de lapte, pentru mai multă consistență.

Hidratare și echilibru

Specialiștii ne recomandă să bem 8 pahare de apă pe zi, însă oricui i se întâmplă să constate că a "uitat" să se hidrateze și cu atât mai mult iarna, când senzația de sete apare mai rar. Deshidratarea nu doar că ne face să arătăm mai tern, dar ne face mai morocănoși și mai obosiți.

Dezvoltați un obicei nou: preparați-vă zilnic o infuzie de fructe pe care să o aveți mereu la dispoziție și să o consumați pe durata zilei.

Noi vă recomandăm Winter Blend - un mix de lemongrass, ghimbir picant, măr uscat și citrice, care poate fi băut și cald, și rece, la orice oră. Suntem convinși că vă va plăcea gustul său fructat și proaspăt, ușor acrișor!

Calm și detașare

Seara, când ajungeți acasă, detașați-vă de energiile negative și acordați-vă timp pentru sine. Puneți ceainicul pe foc, lăsați telefonul deoparte, aprindeți o lumânare parfumată și pregătiți o ceașcă din ceai din plante cu proprietăți calmante.

Pe noi ne-a cucerit Herbal Mix, un blend vegetal foarte plăcut, cu mesteacăn, urzică, gingko biloba și lemongrass. Aceste plante-minune reechilibrează sistemul nervos și chiar vă pot ajuta să dormiți mai bine dacă îl consumați regulat. Este lejer, plăcut la gust și poate fi consumat până seara târziu, pentru că nu conține niciun gram de cofeină.

Să avem o iarnă ușoară, cu multe descoperiri savuroase în lumea ceaiului!

Comentarii:

Scrie un comentariu